IMG_1790.jpg

Binnen

Je hebt vast ooit eens door een sleutelgat getuurd. Nieuwsgierig naar wat er aan de andere kant te zien was. Weinig waarschijnlijk. Het gat was klein, het zicht erachter beperkt. Je ving mogelijk wat glimpen op. Wat je zag was minimaal en het beeld dat je je kon vormen van wat zich precies achter de deur bevond ook. Wilde je een goed beeld krijgen moest je feitelijk gewoon de sleutel hebben en ferm over de drempel naar binnen stappen.

Ken jij jezelf?

Ken jij jezelf?

Eigenlijk is het met onszelf net zoals met het sleutelgat en het turen. Ons zicht op onszelf is vaak wat beperkt en we zien maar een deel van het geheel. Pas als we echt op onderzoek gaan en naar binnen stappen worden dingen helder.

Ken jij bijvoorbeeld je gedachten over jezelf als je stellig een boodschap moet brengen aan iemand? Je snapt dat het nodig is om nu direct en duidelijk te zijn. Maar toch doe je het liever niet omdat je niet bot en hard wilt overkomen. Je wilt namelijk niet dat die ander een verkeerde indruk van je krijgt.

Weet jij wat jouw overtuigingen zijn over werk en presteren? Die overtuigingen die deep down verstopt zitten maar maken dat je pas rust als al je werk gedaan is. Ook al ga je daarmee al je grenzen over?

Heb jij door dat de spanning die je in sommige situaties kunt voelen maakt dat je taken, mensen en gesprekken maar liever uit de weg gaat. Of er juist te vol in gaat? Waardoor je niet effectief bent en achteraf van jezelf baalt?

Wat is jouw beeld over jezelf? Hoe wil je zijn? Of waar vind je dat je aan moet voldoen? Wat vind jij eigenlijk belangrijk in je leven? Waar sta jij voor en waar ga je voor? Waarop wil je later tevreden terugkijken?

Heb jij, kortom helder wat er binnen in jou leeft en welke effecten dat heeft op jouw dagelijks functioneren?

De sleutel naar anders

De sleutel naar anders

Je kunt op papier steengoed zijn in je vak. Alle diploma’s en kwalificaties hebben. Jaren ervaring. En toch niet helemaal goed uit de verf komen. Omdat onzekerheid je bijvoorbeeld parten speelt. Of omdat je teveel last hebt van spanning. Of niet goed kunt omgaan met druk. Of omdat je niet weet hoe je bepaalde dingen handig kunt aanpakken.

Al ruim vijftien jaar train en coach ik mensen in persoonlijk leiderschap. Ik leer ze de softe vaardigheden die ze nodig hebben om echt goed uit de verf te komen. Het zijn die skills die je nooit op school leerde. Maar die o zo belangrijk zijn om in je bagage te hebben. Omdat als je binnen op orde hebt je ook buiten beter tot je recht komt.

Ik ben ervan overtuigd dat als je echt goed en lekker wilt functioneren je moet weten hoe jij zelf in dingen staat. Welke innerlijke processen en patronen in jou actief zijn. Welke gedachten en oordelen je hebt over jezelf en je omgeving. Waarom je je klein houdt of juist te groot maakt. Door welk sleutelgat je feitelijk naar de wereld kijkt.

Zodat, als je ontdekt hoe het werkt bij jou, je ook invloed kunt krijgen over die processen. Je grip kunt krijgen en de regie kunt terugnemen. Zodat je sterker in je schoenen komt te staan. Je je gelijkwaardiger in relaties kunt opstellen. Je mening durft te geven. Niet te zeer van je pad raakt als dingen anders gaan dan je wilt. Je meer rust in je hoofd krijgt. Meer energie krijgt. Trotser op jezelf bent. En alles gewoon net een tikkie beter wordt.

Met de Binnendienst help ik mensen hierbij. Ik geef je de sleutel waarmee jij zelf verder op onderzoek kunt. Ik ondersteun en begeleid je en help je bij het oefenen met de vaardigheden die daarbij horen. Voor zowel medewerkers die stevig in hun schoenen willen staan en binnen hun bedrijf willen groeien als voor zp’ers die zichtbaarder willen zijn en vol zelfvertrouwen hun zaak willen runnen.

Wil je weten hoe ik werk en wat ik precies voor jou kan betekenen? Hier kun je contact met me opnemen.