Braak

Hij ligt braak, de man. Hij voelt dat het tijd is om de akker een tijdje minder intensief te belasten. Het is genoeg geweest. Jaren heeft hij veel en hard gewerkt. Vrijwel altijd met plezier, en nog. Hij heeft geen hekel aan zijn werk, integendeel. Maar hij wil het wel graag minder, anders.

Read More
Marjolijn de Galan
Wanneer deed jij dit voor het laatst?

Welke keuzes maak je eigenlijk op een dag, ten aanzien van je tijd, je energie, je grenzen, je zin, je lol, je verplichtingen? Met welke dingen in je hoofd sta jij iedere dag op? Je to do lijstje? Met welke mores jaag jij jezelf voort? Aan welk beeld ben je aan het voldoen? Welke normen hanteer je voor jezelf over bijvoorbeeld produktiviteit?

Read More
Marjolijn de Galan
Doe wat jij te doen hebt

Gister kwam ik via het via via circuit van internet - je kent het wel, ik klikte op twitter op een linkje, waar weer een aardig linkje stond waar ik nieuwsgierig naar was en voor ik het wist was ik een uur en vele gedachten en inspiratie verder.

Read More
Marjolijn de Galan
Eerste hulp bij dipdagen

De dag dat je een dipdag hebt is een rotdag. Hij is ellendig. Shit. Gooit roet in je eten, vertraagt de hele boel, ondermijnt, daagt je uit, steekt z’n tong tegen je uit, laat het lijken alsof alles zinloos en nutteloos is, je niks kunt en het ook nooit wat zal gaan worden. Bah.

Read More
Marjolijn de Galan
De horror van vastzitten in de hoofd

Man komt thuis van het sporten. Het was lekker zegt hij maar hij merkte ook hoe lastig hij los kon komen van alles in zijn hoofd. Er dwarrelde en wolkte van alles. Met name van alles voor een specifieke opdracht die hij heeft aangenomen. Hij voelt zich verantwoordelijk, er is nog veel onduidelijk, hij krijgt de opdrachtgever niet te pakken.

Read More
Marjolijn de Galan
Ik heb maar weer vakantie genomen

Ik heb alweer vakantie. Ja, echt. Eén dag heb ik officieel gewerkt en toen was ik er alweer zo klaar mee dat ik dinsdag direct besloot maar weer een vakantiedag in te lassen. Als zelfstandige bepaal ik mijn eigen tijd tenslotte.

Read More
Marjolijn de Galan