De Wereld van Marjolijn
orgastisch%25252Brond.jpg

Orgastisch genoegen

Trager dan traag laat ik de kwast over het papier glijden. Mijn vingers kleuren, het papier zuigt de verf in zich op. Met mijn andere hand leun ik tegen de ezel, voel ik de structuur van het papier tegen mijn vingertoppen. De sensatie van materiaal op materiaal. Verf, water op papier. De vormen die langzaam op het papier ontstaan. De zindering trekt door mijn lijf. Het is gewoon bijna orgastisch.

 Al mijn zintuigen zuigen dit moment in zich op. Even ben ik weg, heel even kom ik los, is er geen gister en geen straks meer. Is enkel wat er is nu, ik, kwast, verf,  papier. Dit moment.    Zacht word ik ervan. Zachter. Mijn hart gaat ervan open. Weerstanden lossen op of krijgen ruimte om met mildheid bekeken te worden. Waardoor er steevast een inval komt, een idee, een oplossing. ‘Zo kan ik antwoorden op die mail.’ ‘Zo kan ik de situatie ook bezien.’

Al mijn zintuigen zuigen dit moment in zich op. Even ben ik weg, heel even kom ik los, is er geen gister en geen straks meer. Is enkel wat er is nu, ik, kwast, verf, papier. Dit moment.

Zacht word ik ervan. Zachter. Mijn hart gaat ervan open. Weerstanden lossen op of krijgen ruimte om met mildheid bekeken te worden. Waardoor er steevast een inval komt, een idee, een oplossing. ‘Zo kan ik antwoorden op die mail.’ ‘Zo kan ik de situatie ook bezien.’

Milder word ik als ik teken

Milder word ik als ik teken

Als ik ‘s ochtends, terwijl ik eigenlijk andere dingen moet doen - zoals taken van mijn takenlijst, dingen die verstandiger zijn - toch de tijd neem om rustig, aandachtig en met al mijn zintuigen open, traag en met volle aandacht iets teken of maak. Dan openen de poorten zich. Ik kan naar binnen. Ik ben bij mij.