De Wereld van Marjolijn
potlood%2525252Bgroot.jpg

Schrijft

Associaties, observaties, & oefening in kort.

Klein gebaar

Klein gebaar

Zij, de grijze haren met een clipje uit haar gezicht. Krom als een oud besje. Hij op de bank, krant in de ene hand en met de ander druk gesticulerend.
Voorzichtig en bedachtzaam buigt ze naar voren. Plukt wat van zijn schouder. Hij, traag, reikt zijn oude hand naar voren en legt hem teder op haar wang.

hond

hond

Nog een keer kijkt hij om. Niemand. Niks. Geen spoor van enig leven. Nul verlangen, spijt of gevoelens van gemis. Enkel de lege straat, de kinderen op het veld. Traag draait hij zijn kop. Dit is het. En voort gaat hij.

Fury

Fury

Even breekt ze los. Wurmt zich uit de touwen. Gooit alle sluizen open. Voordat ze stikt. Fury. Dan, de schrik. Tranen. Spijt. Sorry. Een stap achteruit. Terug naar haar plaats.

Stress

Stress

Als een sluipmoordenaar staat hij voor je. Je dacht dat het geen issue was. Tot je het voelt. De schouders strak. De kiezen op elkaar. Het kriegelige snauwen, het chaotisch van alles en niks doen tot gevolg. Doel is te bezweren. Effect is dat het groeit. Kunst is het te zien. En iets heel anders te gaan doen.