Over de mensen met wie ik werk en de vragen die ze me stellen

Theetje.jpg
 
 

Ieder een kop thee of beker koffie, iets lekkers erbij en samen werken aan jouw bloei - en creatieverlangen.
Lijkt je dat wat? Herken je je in onderstaande, misschien zijn we een match.

 

* De mensen met wie ik werk zijn allemaal heel verschillende persoonlijkheden met heel verschillende beroepen. Maar ze hebben een paar dingen gemeen. Ze voelen bloeidrift. Daarnaast zijn ze nieuwsgierig, hebben ze lef en beschikken ze over veerkracht. Ze durven als het ware de boom flink te snoeien in het volle vertrouwen dat juist dat nieuwe bloei veroorzaakt. Ze nemen zichzelf en de dingen die voor hen belangrijk zijn serieus. Ze willen gaan staan voor waar ze in geloven. Ze willen daarvoor aan de slag en zijn bereid ook de moeilijke stappen te zetten en de confrontatie met zichzelf aan te gaan. 

 

* Wat ze ook gemeen hebben met elkaar is dat hun huidige leven op papier best goed is. Ze gaan mee in de dagelijkse flow. Prima. Maar ze voelen steeds sterker de roep van de bloeidrift. Ze willen een (oude) droom leven inblazen; ze willen gaan ondernemen; ze willen meer ontspannen werken en leven; ze willen meer hun eigen koers gaan varen; ze willen ook andere talenten aanboren; ze willen hun energie anders verdelen of sterker in hun schoenen staan; ze willen hun verlangen volgen en in hun werk andere paden gaan bewandelen. Ze willen in ieder geval bereiken wat voor hen belangrijk is. Ze verlangen ernaar echt te floreren. En daar willen ze niet meer mee wachten. Ze voelen dat de tijd voor hen nu rijp is.


Voorbeelden van vragen waarvoor mensen mij benaderen:

 

  • Als jij op het punt staat voor jezelf te beginnen of je recent voor jezelf bent begonnen en je dat wilt doen vanuit je natuurlijke kracht en dicht bij jezelf blijven.

  • Als jij ernaar verlangt je minder te laten leiden door de waan van de dag en meer ontspannen wilt werken en leven.

  • Als jij ernaar verlangt meer je eigen koers te varen en je leven meer in te richten zoals het jou past. Met meer tijd, energie en ruimte voor zaken die voor jou ook belangrijk zijn. Waarin je meer jouw ritme volgt, en durft vertrouwen op jouw natuurlijke flow.

  • Of als jij weet dat er meer in je zit maar het er nu nog niet helemaal uitkomt omdat je je bijvoorbeeld in sommige situaties wat onzeker voelt en je ze daardoor uit de weg gaat. Je wilt krachtig staan, staan voor wie jij bent en wat jij doet en daarnaar handelen zodat het je werk ten goede komt.


    Als jij je herkent in een van deze vragen, heb je een soortgelijke vraag, en wil je dat met mij verder ontdekken, neem vooral contact met me op: mail@marjolijndegalan.nl of 06 - 156 99 665


Tot slot deze nog

 

* Als je met mij aan de slag gaat dan ga je vooral zelf aan de slag. Ik geef je mijn beste kennis (hier lees je meer over mijn werkachtergrond), liefde en ervaring. Jij gaat uitproberen, ontdekken, experimenteren. Het is jouw proces. Ik geef aan, ondersteun je aan alle kanten, geef je feedback en ben je grootste aanmoediger maar jij doet het. Dat is de enige manier om te groeien en bloeien. Ik kan je dan ook niets zeggen over bloeikansen. Jij bent de kweker, de hovenier en de bloemist.

 

* Goed om te weten is dat ik niet van de snelle tips en trucs ben. Daar geloof ik namelijk niet in. Het werkt veel sterker als je je eigen kracht leert gebruiken. Zodat het beklijft, en staat als een boom met de wortels stevig in de klei. Ik geloof in de kracht van een natuurlijk groeiproces waardoor de stappen die je zet echt van jou worden.

 

* Gaan we vage dingen doen? Ach, dat is maar net hoe je het bekijkt. Ik denk dat het nogal meevalt. Floreren gaat enerzijds over dingen doen, actie, beweging creëren. En anderzijds gaat het over stilstaan en bewust worden. Hoe groter namelijk jouw zelfbewustzijn, hoe groter je vermogen om jezelf te sturen richting bloei.

 

*Mijn werk is deels gebaseerd op de wetenschap van de positieve psychologie. (Dat is iets anders dan positief denken, daar heb ik dan weer mijn bedenkingen bij) Ik ben groot fan van de creatiespiraal van Marinus Knoope. Ik werk met creativiteit omdat het zo blij maakt en het je kneitergoed helpt uit je hoofd te komen.

 

*Ik gebruik de principes uit de mindfulness omdat die je zo goed helpen bewust te worden van bloei-belemmerende patronen. Ik werk met kleine stapjes. En de lat ligt standaard laag, gras groeit immers ook niet harder door eraan te trekken. Alles met het grote, mooie doel, jou tot volle bloei te brengen.

 

 

Wil je meer weten?

Ffbelle.jpg

In het menu en de agenda vind je mijn actuele programma's.
Wil je liever eerst even bomen, horen hoe ik klink?
Bel of mail me op 06 156 99 665 of mail@marjolijndegalan.nl.

Uiteraard is dat gesprek geheel vrijblijvend
en zit je ook daarna nergens aan vast.

signme.jpg